Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Skab hygge ved at blande forskellige typer af lamper

Hvis du vil skabe hygge, stemning og atmosfære i et rum, så kan du nå langt ved at blande forskellige typer af lamper. Når du kombinerer forskellige belysningstyper som eksempelvis loftslamper, gulvlamper og bordlamper, så kan du skabe en blød og behagelig atmosfære – og du kan skrue op og ned efter lyskilderne efter behov. Få gode råd her.

Tænk over rummets funktion

Når du kombinerer lamper i et rum, er det først og fremmest vigtigt at være opmærksom på både funktionalitet og æstetik. Start med at overveje, hvad rummet primært bruges til, og hvordan lamperne kan understøtte denne funktion. På den måde får du mulighed for at skabe den helt rigtige atmosfære i rummet.

På et kontor kan du eksempelvis have brug for mere fokuseret belysning end et på soveværelse, hvor der i stedet har brug for mere dæmpet og afslappende belysning, som du kan indstille efter behov. Det er vigtigt, at du overvejer rummets funktion, da lyskilderne er med til at understøtte dette.

Sådan kombinerer du lyskilderne

Når du skal skabe en varieret belysning, så kan du med fordel kombinere forskellige typer af lamper som eksempelvis loftslamper, væglamper, gulvlamper og bordlamper. Det er vigtigt at tænke på, hvordan hver type lampe kan bidrage til belysningen i rummet, da bestemte lyskilder giver forskelligt lys.

Vælg lamper med forskellige højder og størrelser – og kombinér gerne både standerlamper, loftslamper og bordlamper. Ved at vælge lamper med forskellige højder og størrelser kan du skabe en interessant visuel effekt. Du kan eksempelvis kombinere en gulvlampe med en lille bordlampe og på den måde skabe en interessant kontrast.

Tænk på lysstyrke og farvetemperatur

Tænk på lysstyrke og farvetemperatur, når du indretter med lyskilder. Det er vigtigt at overveje, hvordan lysstyrken og farvetemperaturen på lamperne passer til rummet. En høj lampe kan give mere lys i et hjørne, mens en lille bordlampe kan give en mere dæmpet belysning, som kan tændes eller slukkes efter behov.

Herudover bør du også være opmærksom farvetemperaturen på lamperne, samt hvordan de påvirker stemningen i rummet. På den måde kan du sætte en bestemt stemning i rummet, og du kan samtidig sikre, at du kan se, hvad du laver, hvilket ligeledes er væsentligt, når du indretter rummet.